КОНФЛІКТИ ЗА УЧАСТІ ЯПОНСЬКОЇ АРМІЇ В 1890-1914 РОКАХ. ОЗНАКИ ПІДГОТОВКИ В КОНТЕКСТІ АНАЛІЗУ ВІЙСЬКОВИХ ПРОЦЕДУР БЕЗПЕКИ ТА ЗАКУПІВЛІ АВІАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ІННОВАЦІЙ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.33577/2313-5603.33.2020.160-174

Ключові слова:

епоха Мейдзі, Армія Великої Японської Імперії, Японсько-цінська війна 1894-95, Боксерське повстання 1900, Російсько-японська війна 1904-1905, Rinji Gun’yō Kikyū Kenkyū Kai, Rinji kikyū tai, повітроплавання, дирижаблі, літаки, процедури безпеки

Анотація

Cтаття містить опис впровадження аеронавтичних та авіаційних технологій в Rikugun 陸軍 (Армії Великої Японської Імперії) на тлі економічно-політичних змін в Японії в роках від 23 року ери Мейдзі 明治 (1890) до 3 року ери Тайсьо 大正 (1914), а також вступ, який охоплює період від 1 по 23 рік ери Мейдзі (1868-1890).

Другий підрозділ присвячений виникненню процедур безпеки в Rikugun 陸軍 (Армії Великої Японської Імперії) та їх значенню у військових структурах, що розвивалися.

Насамперед, увага зосереджена на описі значення ступеня впровадження аеронавтичних та авіаційних технологічних новинок, а також процедур безпеки, як показника підготовки Rikugun (Армії Великої Японської Імперії) до конф­ліктів, які мали місце в часовому інтервалі, що розглядається.

Як тло політичних змін показана еволюція урядових структур. В контексті економічного розвитку початково встановлено ключові елементи, що складають основу економічного розвитку таких як освіта, набуття досвіду у веденні внут­рішньої політики молодими урядовими кадрами.

У подальшому наведені вище елементи пов’язуються з розвитком військо­вих структур та розбудовою промисловості у наступних виокремлених періодах. Часові межі наступних періодів визначаються конфліктами, у яких японські війська брали участь.

Додатково, як чинник, що впливає на розвиток аеронавтики та авіації, взято під увагу систему підготовки військових кадрів у Японії, зв’язану з перевагами, що виникали з закордонної політики, яка здійснювалась.

Перерахована інформація та прийнята інтерпретація дозволили ширше описати зміни в періоді, який міститься у назві статті.

Біографія автора

Павел Півоньскі, Варшавська військово-технічна академія

магістр

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-05-19

Номер

Розділ

ВСЕСВІТНЯ ІСТОРІЯ